Още преди 3 г. исках оставката на Гешев, тогава ГЕРБ го подкрепяха

Още преди 3 г. исках оставката на Гешев, тогава ГЕРБ го подкрепяха

 

Внезапният порив на Мария Габриел  да поиска отстраняването на Иван Гешев трудно предизвиква у мен възторг. България загуби три години, в които внесените от служебните правителства в прокуратурата множество сигнали за мащабни злоупотреби, прашасват, корупцията е неразкрита, чувството за справедливост е смазано, а политическият процес е заприщен.

Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпроси за заявката на кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС за внасяне на искане за отстраняване на главния прокурор.

Вчера еврокомисарката в отпуск Мария Габриел заяви, че нейният кабинет ще внесе искане за оставката на главния прокурор заради уронване престижа на съдебната власт. СНИМКИ: БУЛФОТО

Попитан дали отстраняването на настоящия главен прокурор е свързано с успешното сформиране на правителство в 49-ото Народно събрание, Румен Радев заяви: От месеци говорим за съставянето на този кабинет, всичко ще стане ясно, когато партията мандатоносител внесе при мен състава на кабинет.

Президентът отговори на журналистически въпроси по време на посещението си в Република Южна Африка, където по-късно днес му предстои среща с южноафриканския му колега Сирил Рамапоза в официалната резиденция в Претория.