Николай Стайков: Кацна птиче с листче – „Държавна тайна“

Николай Стайков: Кацна птиче с листче – „Държавна тайна“

Николай Стайков от „Антикорупционния фонд“ продължава е в центъра на информацията, разкривайки връзките и дейностите на лицата, свързани с убития Мартин Божанов, известен като Нотариуса.

Във връзка обявлението на МВР, че не може да се разкрива информация за статута на Мартин Божанов като секретен сътрудник, Николай Стайков от Антикорупционния фонд реагира със следното изявление:

_____
Каца преди малко до мен едно птиче, тъкмо да го изгоня и гледам в човката му сгънато листче, пише “ДЪРЖАВНА ТАЙНА”. Отварям и зачитам:
– Мартин Божанов – Нотариуса е регистриран като доброволен сътрудник на МВР в категориите “ДЛ” и “Информатор” през 2005 година от Виктор Младенов, служител в 03 РПУ на МВР – София.
– Същият Младенов е извършвал множество нерегламентирани справки в базите данни на МВР по отношение на лица, оперативно интересни за Нотариуса, вкл. за свидетели срещу него. Установено е при проверка преди две години, няма наказания.
– В СС Клуб на Нотариуса преди няколко месеца и преди убийството са били открити наркотици. При обиск от СДВР. Покрито отвсякъде.
– След убийството на Нотариуса първият набран телефон от жена му е бил на висш полицай, даже доста висш. Чак след този разговор идва обаждането ѝ до МВР за убийството.
Пишеше и име на полицай, но хайванът беше сдъвкал хартията и не се четеше.
Казах му, че това не са никакви държавни тайни, а чисто мафиотски. Не знам дали ме разбра, отлетя тъжно.