NEXO е грандиозен скандал, това е криптопирамида

NEXO е грандиозен скандал, това е криптопирамида

Скандалът с Nexo е планетарен скандал. Паричните средства имат световен мащаб, има 8 искови молби от главните прокурори на 8 американски щати. Това е грандиозен скандал, защото са откраднати много пари на американски граждани. През тази финансова криптопирамида са изпрани много пари на руски олигарси- говори се за над 1,150 млн. транзакции. Израелските служби са дали сведения на нашите, че един от финансистите на „Хамас“ е правил операции през Nexo.

Това заяви Йордан Цонев от ДПС пред Златимир Йочев по bTV.

Цонев не намира връзка между разследването и третия мандат. За него е смущаващо защо българското правителство на Кирил Петков не е реагирало, когато е започнало разследването в САЩ.

Защо ДБ не подкрепи великолепен кабинет на проф. Николай Габровски, който предложи политически и национални цели – Шенген, еврозоната, съдебна реформа, подкрепа за Украйна. Защото прокситата на кръга „Капитал“ не могат да управляват сами и не искат, каза още той.

Нашата позиция е ясна от първия ден – да има редовен кабинет, за да започнат да се решават останалите кризи, каза още Цонев. ДПС няма да прави компромиси с евроатлантическите линии. Имало и много червени линии с ГЕРБ, които не полагали достатъчно усилия за диалог. Съпредседателят на ДБ Христо Иванов пък бил узрял да води диалог.

Според него скандалът с оръжието за Украйна е кризисен пиар на „Продължаваме промяната“. Сериозно ли мислите, че Кирчовците са спасили Украйна, попита той.