Никога не бих взел рушвет. И преди са ми предлагали

Никога не бих взел рушвет. И преди са ми предлагали

Полицаят Алек Каленски, който отказа подкуп от над 20 000 лв. и преди е отказвал рушвети на пътя. Това призна пред журналисти самият той.

Вчера младши инспектор Каленски слага белезниците на 23-годишния Ахмад Камиран. След минути обаче, от задната седалка в патрулката, задържаният казва, че му стягат и моли за помощ.

„В ръцете си държеше две пачки с банкноти от по 50 евро, като пусна същите на пода на служебния ни автомобил, и ги избута с крак към мен“, разказа Алек Каленски, младши инспектор в „Пътна полиция“ към СДВР.

Задържаният поискал да го освободят и да му върнат шофьорската книжка.

„Говореше перфектен български език. На секундата, когато видях парите, излязох и веднага докладвах на началника ми“, каза младши инспекторът.

Ахмад Камиран направил втори опит да се измъкне, като предложил по-малка сума.

„Същият ни заяви, че има в него сума около 3000 лева в джоба му, както и златен часовник от скъпа марка“, допълни Алек Каленски.

Въпреки това, сирийският гражданин е задържан и е с две повдигнати обвинения. Проверява се дали е замесен и в други престъпления. Екипи на полицията посетиха новия му дом в село Мрамор, който още се ремонтира. Там обаче откриха само майстори. Разследването по случая продължава.

В кариерата на Алек Каленски отказаният подкуп не е първият, но се нарежда на първо място по размер.

„200 лева имаше веднъж, веднъж 20 , но такава крупна сума за пръв път“, каза полицаят.

СНИМКИ: БУЛФОТО