ИТН-Марица вкупом напусна Слави

Цялата структура от членове и симпатизанти на ПП „Има такъв народ“ – община Марица напускаме партията и преустановяваме своята дейност, свързана с нея. Това заяви с декларация до ръководството на партията координаторът на ИТН в община Марица Петър Какалчев.  

„Ръководството на партията ясно ни показа, че не държи на своите координатори, членове и симпатизанти. За наше огромно съжаление не получихме необходимата подкрепа, за да работим за благото на община Марица, въпреки желанието ни да се включим активно в промените в държавата ни на местно ниво и желанието ни за комуникация с ръководството и съвместна работа с отговорните кадри на „Има такъв народ“, се казва в писмото изпратено до медиите и ръководството на ИТН. То е подписано от ИТН-община „Марица“.

„Всички ние сме хора и всички грешим… Важното когато грешим обаче е дали имаме куража да признаем грешката си и да не я повтаряме. Осъзнаваме, че давахме сърце и душа за една идея и една кауза, която за други беше просто бизнес. Въпреки всичко нашите глави остават високо вдигнати, защото каквото и да сме правили сме го правили винаги водени от желанието да съградим една нова и по-добра България.
Уви – нашите надежди бяха попарени, но нашето желание за промяна, нашата отдаденост на идеята са все неща, които никой не би могъл да ни отнеме. Ние оставаме тук и ще се борим да има по-добро бъдеще за Родината ни, защото тя ни е само една и за разлика от други, които дълго лицемерничаха и излъгаха хиляди, ние милеем за нея.
Останахме до последно в партията, таяхме напразни надежди, изгаряхме отвътре когато свои и чужди ни критикуваха. Деструктивното поведение на партията и нейните действия в крайна сметка отвориха и нашите очи или както се казва “По-добре късно отколкото никога”. Ние искахме да сменим системата, да нормализираме положението в страната и точно за това предприехме тази последна и категорична крачка, не бихме могли да вървим срещу самите себе си и да предадем идеалите си заради болните амбиции и задкулистни игри на шепа хора!“, написа от свое име днес по-рано Какалчев.