Не ме взеха на работа, дискриминират ме!

Не ме взеха на работа, дискриминират ме!

Трансмомичето Емили Йорданова отново намери повод да се ожали в социалките. Този път тя се оплака от дискриминация. (Емили държи да я изписваме в женски род, тъй като се определя като човек от нежния пол. Въпреки, че не се е подложила на операция за смяна на пола и по документи и родно законодателство е мъж, бел. авт.). 

От ТВМЕДИА решихме да не изписваме името на веригата, която е отказала позиция на Емили, тъй като не сме сигурни дали работата ѝ е отказана не заради половата идентичност, а заради други фактори (като липса на компетенции, по-подходящи кандидати и др.).

„Кураж, миличка, ще си намериш друга работа“, успокояват я приятели в социалните мрежи.

Други пък съзряха съвсем реална причина, поради която Емили не е взета на работа.

„Наскоро долкото си спомням твоят приятел Тишо (Мелиса) спомена, че ти имаш тежки психически отклонения, припадаш, агресираш и пиеш много тежки психотропни медикаменти. Нормално е да не искат да те вземат да работиш с парични средства и обслужване на клиенти на каса. Всяка увжаваща се фирма си подбира прецизно персонала. Никой не ти е виновен, че си ку-ку. Всъщност на никого не му пука какъв пол се определяш и с кого спиш, а мениджърите гледат само твоите професионални и личностни качества. Очевидно ти нямаш такива!“, пише Вера Миланова във фейсбук.

Ето разказа на Емили:

Здравейте!
От началото на тази година реших да започвам работа и започнах да пускам СV-та! Първата верига, в която исках да работя е ********, защото е с добро заплащане! Но за мое огромно съжаление не ме одобриха и ми отхвърлиха кандидатурата, поради факта, че съм имала връзка с много жени и поради това, че съм транс-момиче! Искам тук да отбележа, че това е чиста дискриминация!
Работата няма нищо общо с личният ми живот! На работа отивам, за да изкарвам пари и да се издържам и развивам! И нямат право по този грозен начин да ми отхвърлят кандидатурата за работа, защото съм Емили, и защото съм била еди каква си в леглото! Никой от работното ми място не го интересува, какво правя с жените си в интимния си живот!
Благодаря ви много, ********!, Че не одобрихте моите качества на работа и моето поведение, а обърнахте внимание на сексуалният ми живот с многото жени И затова че не ме наехте на работа!
Това за съжаление е големият проблем на Българина „Бай-Ганьо“.