Гешев е заплаха за националната ни сигурност и НАТО

Гешев е заплаха за националната ни сигурност и НАТО

Главният прокурор Иван Гешев е заплаха не просто за сигурността на България, но и за тази на НАТО. Това заяви в интервю за „Медиапул“ бившият МВР шеф и настоящ депутат от Продължаваме промяната Бойко Рашков. 

По повод искането за изслушването на обвинител номер 1 пред депутатите Рашков обясни, че има много конкретни въпроси, които трябва да му бъдат зададени.

СНИМКИ: БУЛФОТО

„Особено на фона на изказването на американския конгресмен Уорън Дейвидсън, който изказа култовата фраза, че българският главен прокурор Иван Гешев е заплаха за националната сигурност на България, а след това е заплаха и за НАТО. Подобно изказване аз не съм чел или чувал от нито един политик. В действителност с безделията на прокуратурата по отношения на някои взривове в нашата страна, които наподобяват взривовете в Чехия“, коментира още бившият шеф на следствието.

И изразява пълно съгласие с тезата на обявения за издирване от Русия разследващ журналист от „Белингкат“ Христо Грозев, че у нас са внедрени маса агенти на ГРУ: „Съгласен съм напълно, защото има и наказателни дела, които вървят за шпионска дейност на руските разузнавателни служби“.

Рашков е на мнение и че ГЕРБ и ДПС категорично нямали намерение да проведат съдебна реформа, което също застрашава сигурността на страната, но и усвояването на 13-те милиарда лева по Плана за възстановяване и устойчивост от ЕК. „Аз съм напълно убеден, че нито ГЕРБ, нито ДПС ще подкрепят реформа в съдебната власт. Основания за този извод ми дава поведението на тези партии в годините назад. Помним всички как ДПС характеризира Сотир Цацаров като национално богатство. Този човек, който всяка седмица ходеше на срещи в Министерския съвет с Бойко Борисов, въпреки че бе главен прокурор, а след това излизаха фрапиращи изказвания на премиера, свързани с прокуратурата и МВР…

Помните ли: „Тази седмица ще задържим еди кой си, има къщи за гости, които трябва да бъдат гушнати“, цитирам, за съжаление, изразните средства на тогавашния министър-председател. Тези две партии за нищо на света няма да дадат своя глас за промяна“, казва Рашков.