Заради снимките на Петков и Лена Бориславова в Солун – Недялко Недялков на разпит в ДАНС (СНИМКИ)

Заради снимките на Петков и Лена Бориславова в Солун – Недялко Недялков на разпит в ДАНС (СНИМКИ)
Тази снимка е повод за покана в ДАНС

Издателят и главен редактор на сайта ПИК Недялко Недялков се яви на разпит в Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС). Това се случи преди броени минути, видя ТВМЕДИА. 

„Причина за поканата ми в ДАНС са снимките, които публикувахме. Попитаха ме от къде ги имам, но такава информация не мога да разкрия, това е журналистическа тайна. Попитаха ме дискретно дали снимката е направена от личната охрана (НСО) на премиера. За съжаление и това няма как да кажа“, заяви Недялков.

(ТВМЕДИА ПРИПОМНЯ, че pik.bg пусна снимка, от която става ясно, че министър-председателят Петков и Лена Бориславова вечерят в компанията на трети човек. Сайтът твърди, че кадърът е направен в Гърция. До този момент никой не е отрекъл автентичността на снимката).

Друг повод за поканата му в ДАНС бил и скандалът, който предизвика ПИК с видеото на Бориславова и Петков. От клипа се вижда как дамата отключва апартамент и двамата влизат в него. Недялко Недялков твърди, че двамата имат повече от служебни отношения от над година.

„Вече съм подал сигнал в КПНКОМПИ (Антикорупционната комисия), за да попитам има ли нарушение на закона в пътуването на Петков и Бориславова до Солун – както и всички детайли по тази визита – целта на пътуване, брой на пътуващите в правителствения самолет, назначените доходи и тн.“

Според Недялков двамата трябвало да присъстват на дипломатическа среща с лидерите на Балканите, но така и не стигнали до нея.

На въпрос дали се страхува за живота си той заяви, че още, когато е избрал разследващата журналистика за свое призвание си е казал, че „който се страхува от мечки не влиза в гората“.

„Това е форма на натиск, този натиск е поръчан от Кирил Петков срещу мен! Не може във времена на икономическа криза и война, ДАНС да се занимава с журналиста Недялко Недялков. Вътре ме питаха дали ми е известно, че НСО и личната охрана  на премиера Петков имат съпричастност към подобен тип заплахи за живота на Петков. Питаха ме дали НСО е надеждна охрана на Петков. Разбира се, на мен тези неща не са ми известни и съответно няма как да бъда полезен на разследващите. Дискретно ме попитаха от къде имам снимките от Солун, но аз няма да разкрия източника си“, заяви Недялков.

Снимки: БУЛФОТО