Виктория Василева от ИТН отива при Стефан Янев

Виктория Василева от ИТН отива при Стефан Янев

Досегашната заместничка на Тошко Йорданов била заклета путинофилка, гласувала в разрез с позициите си санкциите срещу Русия.

Двигателят на законодателните инициативи на Има такъв народ Виктория Василева се намира в гореща фаза на преговори за членство в „Български възход“ на бившия служебен премиер и екс отбранителен министър Стефан Янев.

Разговорите им е започнали още преди учредяване на партията, при което дясната ръка на Янев Ралица Симеонова.
Василева пък започнала да се интересува от проекта на Стефан Янев, след като той яростно и открито се опълчи срещу многократните опити на премиера в оставка Кирил Петков да приеме решение за директно предоставяне на оръжия за Украйна за борба с руската агресия. 

В кулоарите на Народното събрание тя многократно се е противопоставяла пред колегите си и срещу решението да се наложат санкции срещу Москва, но въпреки това е гласувала „за“ заради партийната повеля. 

Според запознати по тази линия е настъпило дълбоко търкане между нея и Дългия, довело до впоследствие взетото решение не просто да напусне групата на ИТН, но и парламента. Според запознати Тошко Йорданов, няколко пъти се опитвал да я склони да остане, но Василева била категорична.

Говори се дори, че Василева била лично обидена на Станислав Балабанов заради визитата му в Киев в рамките на делегацията, водена от Кирил Петков. 

А думите й на изпроводяк:

„Днес не ви казвам „сбогом“, защото казвам „сбогом“ единствено и само на собствените си илюзии“ били ачик изявление, че не смята да се отказва от партийния живот. Макар и в друга формация, разкриват още досегашните й колеги парламентаристи.