Създадоха „Антифашистки фронт“

Създадоха „Антифашистки фронт“

Неправителствени организации обявиха създаването на Обединен антифашистки фронт.

В него влизат Движение „Че Гевара“, „Безсмъртният полк“ – България,  Дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков“ – Казанлък, Българският антифашистки съюз, Движение на русофили „Петко Войвода“, Движение „Русофили“ – Казанлък и Обединен комитет „Младежки инициативи“.

На учредяването в БТА беше прочетено обръщение от Обединения антифашистки фронт към българския народ, подписано от горепосочените организации.

Обединеният антифашистки фронт си поставя за цел да се превърне в платформа-обединение на всички обществени сили, които подкрепят борбата срещу съвременните прояви на фашизъм и нацизъм у нас и по света, се казва в обръщението. В него се заявява още, че светът има нужда от мир, не от фашизъм.

Павел Иванов от Движение „Че Гевара“ представи програмата на организацията. Сред неотложните за решаване задачи, които си поставя Обединеният антифашистки фронт, са спешно предотвратяване на въвличането на България във война с Русия; незабавно спиране на всякаква военна, военнотехническа, финансова и икономическа подкрепа за „неонацисткия режим в Украйна“; замразяване на членството на България в НАТО и премахване на всички чужди и смесени военни бази от територията на страната; гарантиране на силно икономическо развитие на България чрез излизането ни от всякакви санкционни мерки, насочени срещу държави, които не застрашават пряко нашата независимост; налагане на ефективна забрана за националистически, неофашистки и неонацистки прояви в обществения живот на България и борба с опитите за приравняване на фашизма и нацизма с комунизма.

Снимка: kazanlak.com/news