120 депутати поискаха оставката на Никола Минчев от ПП

120 депутати поискаха оставката на Никола Минчев от ПП

Сто и двадесет (120) депутати от „Има такъв народ“, ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“ са внесли в деловодството на парламента проект на решение за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Никола Минчев, показва справка на сайта на институцията.

Съгласно правилника на Народното събрание (НС), предложението се поставя на гласуване на първото заседание след деня на постъпването му, като се дава право на лицето да бъде изслушано. Следователно гласуването трябва да е утре.

ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ обявиха по-рано днес, че ще подкрепят искането на ИТН за оставката на председателя на парламента Никола Минчев.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обясни, че мотивите им не са свързани само с изслушването на външния министър в оставка Теодора Генчовска.

„Поводът и основанието не е изслушването на министър Генчовска, а нарушаването на правилника. Случвало се е друг път и много пъти. Конкретен пример – в момента ви говоря за господин Рашков. Колко пъти внесохме питания, въпроси, очаквахме документи. Веднъж не се намеси, с дребни хитрувания в тази сложна политическа ситуация не помагаме на никого“.

 

Снимка: БУЛФОТО