„Продължаваме промяната“ не се явиха при Радев

„Продължаваме промяната“ не се явиха при Радев

Никой от „Продължаваме промяната“ не дойде за консултациите с президента Румен Радев. Те трябваше да започнат в 13.00 часа и са свързани с конституционната процедура след гласувания вот на недоверие към кабинета „Петков“.

От пресцентъра на „Продължаваме промяната“ обясниха за Дарик, че никой представител от парламентарната им група не може да дойде на насрочените за днес консултации при президента Румен Радев.

Като причина от партията на Кирил Петков и Асен Василев изтъкнаха гласуването на второ четене на държавния бюджет в ресорната парламентарна комисия, което продължава и в момента. Договорката обаче между президентството и „Продължаваме промяната“ е все пак консултации да има, но след като държавният глава се върне от визитата си в Мадрид.

Той заминава утре за Срещата на върха на НАТО и се очаква да се върне у нас на 30 юни вечерта.

Консултациите при президента продължават с разговори с парламентарната група на ГЕРБ-СДС, които трябва да започнат в 14.15 часа.

От БГНЕС съобщават, че в президентската институция е получено писмо от парламентарната група на „Продължаваме промяната“, с което информират за невъзможност да участват в свиканите от държавния глава консултации за връчване на мандат за съставяне на правителство, в съответствие с предварително съгласуваната времева рамка.

Предстои да бъде определен друг ден, в който да се проведе отложената днес среща на президента с представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Консултациите на държавния глава с останалите парламентарни групи ще се проведат съгласно обявената вече последователност.

Снимка: БУЛФОТО