Президентът с право ни нарича шарлатани, ако върнем бюджета на служебното правителство

Президентът с право ни нарича шарлатани, ако върнем бюджета на служебното правителство

Виждаме един неправилен подход. Опитът да се върне бюджета отново на служебното правителство не само не е правилно, а е подло и безотговорно. Тогава президентът с право може да ни нарича „шарлатани“ и „безотговрници“, той ще е прав. Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на обявеното намерение за отхвърляне на Бюджет 2023 на служебния кабинет.

По думите му, при срещата в Министерството на финансите са разбрали в колко тежко положение са финансите в държавата.

„Ако вярно службите да са при Кирил Петков, мисля, че това е неприемливо. Естествено е да искаме да има хора от ГЕРБ. Като не искат да правят този компромис, ще продължим да работим по програмата, да приемем бюджета, ще извадим нещо добро за страната – да извадим възможността да се гърчи как без парламент прави бюджет, посочи още депутатът.

„Ако ДПС, БСП и ИТН са приемливи за тях – нека говорят с другите“, посочи той.

Българите са показали много пъти, че от инат могат да катастрофират.  Той също така припомни, че има редица поговорки в тази посока. „В българския казан няма дявол“, заяви той.

„Сами се теглим надолу. Ако искаме още надолу – няма да правим коалиция с никой“, добави той

Имам партньори, с които разговарям, слушам мнението им и излизам и обобщавам, заяви той. 

„Ако те участват в правителство, ние ще предложим участие на знакови наши фигури – Томислав Дончев, Делян Добрев“, даде за пример Борисов.