Петков: Най-важно е да имаме 121 депутати

Петков: Най-важно е да имаме 121 депутати
Най-важното нещо, върху което сме се фокусирали, е да имаме 121 депутати, които да нямат зависимости, никой от тях да не спира реформата в съдебната система, промяната в антикорупционната комисия и да можем да приемем бюджета.
Благодаря за проявената смелост вчера на Радостин Василев и депутатите. Те ясно заявиха – нашата лоялност е към България и няма да допуснем подмяна на идеите със задкулисни договорки. Сега въпросът е техният пример да бъде последван, заяви премиерът Кирил Петков пред медии във Велико Търново.
И допълни: „Ще продължа да говоря с всеки, който ще работи в интерес на България в средата на войната и в разгара на политическата, инфлационната и енергийната кризи, сигурен съм, че ще срещнем още съмишленици. Всичко друго е безотговорно“, категоричен бе Кирил Петков.

„Ако нямаме 22 приети закона до края на годината, губим и спираме 12 милиарда европейски средства за българската икономика. Актуализацията на пенсиите няма да се случи, което е невероятен удар върху най-бедните в този момент – пенсионерите. Младите семейства няма да получават допълнителни данъчни облекчения, горивата ще продължат да държат високите цени. Най-вероятно есента може да има и още една ковид вълна. Ако в този момент България влезе в поредица на избори, това би било наистина пагубно и загуба на историческо време“, посочи Петков.