Няма да позволя мокрият сън на ПП да се сбъдне

Няма да позволя мокрият сън на ПП да се сбъдне

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде типичната си сутрешна сводка в парламента, на която се скара на медиите. Той обяви, че те лансират тезата, че ГЕРБ ще се коалира с ДПС и БСП и каза, че „няма да позволи мокрият сън на „Продължаваме промяната – Демократична България“ да се сбъдне“.

Тази сутрин Борисов се скара на журналистите в кулоарите на Народното събрание, защото снощи и тази сутрин е чул как в национален ефир се е коментирало, че ГЕРБ могат да се коалират с БСП и ДПС. Той подчерта, че е пагубно да се отиде на нови избори. 

„Ние не предлагаме някой да бъде помощно колело (както каза вчера Корнелия Нинова – б.а). Искате избори, искате дефолт юни месец, като в САЩ? Ще го получите, когато показвате манипулирана информация: „коалиция магнит“, „коалиция хартиена“, аджеба. Защо когато ПП, ДБ и БСП управляваха не задавахте такива въпроси?“, възмути се лидерът на ГЕРБ. 

На реакцията на журналистите Борисов каза, че „не е нервен, а сериозен“. Той отново обвини ПП-ДБ, че искат „абсолютна власт с 60 депутата“, което по думите му е арогантно. „Коалиция БСП, ДПС, ГЕРБ“ – няма да ви дам тези думи да ги сложите!“, скара се той към журналистите. 

„Няма да се съберем с ГЕРБ, БСП и ДПС, за да стане на ПП-ДБ мокрият сън. Вие включително като българи сте виновни за това! Политическата класа не заслужава доверието на българите, след като се ръководим от подобни мисли“, обяви Бойко Борисов. 

Той каза, че депутатите в момента взимат заплата, а са свършили „нула работа“. Борисов се обърна към медиите и им каза, че „няма да им се получат опорките“ и пожела на президента Румен Радев да е жив и здрав, за да управлява дълго, след което добави, че „това го казва на Христо Иванов и Атанас Атанасов“. 

Лидерът на ГЕРБ предупреди медиите, че днес пак ще ги гледа да види какво ще коментират и анализират. 

„Категоричен съм – личности за три месеца, но няма да допусна да ми залепите етикет, ясно ли е?“, каза още Бойко Борисов.