Коста убивал децата по списък, тормозили го редовно

Коста убивал децата по списък, тормозили го редовно

Сръбските медии показаха списъка, по който 13-годишният Коста Кецманович е отстрелвал съучениците си в белградското училище „Владислав Рибникар“.

„Аз съм психопат, който трябва да се успокои”, това казал Коста. Момчето само подало сигнал за трагедията в полицията и това били първите му думи, каза шефът на полицията в града Веселин Милич пред сръбската РТС.

То уби осем деца и охранител рано сутринта в сряда. Сред ранените има още ученици, както и учител по история. В списъка, който е написан ръкописно от Коста върху две страници, е отбелязано кого и как е планирал да убие в училището си.
 

От първия лист се вижда, че Кецманович е имал списък с 16 ученици, които е искал да убие. Върху листа са изписани имената на осем момчета и седем момичета, както едно име, което е задраскано и не се чете.

Анализът на списъка с имената на 15 ученици показва, че момчето-убиец се е опитвало да убива последователно по него.

Сравнявайки инициалите на жертвите и имената от документа, може да се заключи, че С. Н. (2009 г.), Б. А. (2011 г.), А. Б. (2011 г.), А. Д. (2009 г.), М. А. (2009 г.) и А. Ч. са убити от Списъкът.  Имената на убитите К. М. (2010) и Е. К. (2009) не фигурират в списъка.

По-нататъшно сравнение показва, че в детската болница в Тиршова са настанени ранени деца с инициали А. Б. (2009 г.), Х. К. (2009 г.), В. М. и А. А. (2009 г.), а в списъка на Коста има ученици с име и фамилия, започващи точно с тези инициали.

Инцидентът разтърси балканската държава. Заподозреният е оставил чантата си на влизане в училището и е подготвил четири коктейла „Молотов“.

На входа на училището той веднага е извадил пистолета си и е открил стрелбата. Момчето е било жертва на насилие от страна на връстници, потвърди министърът на образованието.

Той е настанен в психиатрична болница, а родители му бяха арестувани.