Надя Брайт: Митрофанова има огромно влияние в социалните мрежи /ВИДЕО/

Надя Брайт: Митрофанова има огромно влияние в социалните мрежи /ВИДЕО/

Позициите на руския посланик се разпространяват по-бързо и мащабно във Фейсбук от тези на вицепремиера ни Мария Габриел. Това значи, че Митрофанова има на практика повече влияние, този извод направи в “Пресечна точка” по Нова телевизия комикът и радиоводещ Надя Брайт. Тя все пак подчерта, че когато се изказва посланик, това не е като някой случаен човек да се изказва в социалната мрежа.

“Позицията на Митрофанова у нас е циментирана”, коментира тя и подчерта, че ако управляващите искат да намалят нейното влияние, трябва да повишат доверието към себе си сред хората.

Според Брайт това няма да е лесно. “Не може да се бориш срещу някого, да го арестуваш, а след това да сте заедно, защото иначе не излиза аритметиката”, коментира тя.

По въпроса за опасенията, че взривения язовир в Украйна може да доведе до замърсяване на българските плажове и морето, тя заяви, че трябва да искаме компенсация от Русия, ако това наистина се случи.

Бизнесменът и бивш председател на СДС Пламен Юруков също направи коментар по последните изказвания на Митрофанова. Той подчерта, че на България е нужна дерусификация. Той подчерта, че руското влияние след 45 години социализъм не е намаляло в следващите 30 години демокрация. Според Юруков, то е не само в икономиката и политиката, а и в сфери като културата и спорта.