Мустафа Емин подаде оставка след скандала в Пирогов

Мустафа Емин подаде оставка след скандала в Пирогов

Мустафа Емин съветник на военния министър подаде оставка – цяла седмица, след като стана ясно, че си е позволил да сплашва лекари в спешния институт „Пирогов“ и след серия обвинения и шикалкавене, включително пред репортер на Lupa.bg.  

Емин постъпва със сина си и съпругата си преди седмица в болницата, защото детенцето се е ударило лошо в областта на главата и кърви. Емин се налага да чакат 4 часа за няколко шева, което вдига градуса на напрежението и политикът звъни неколкократно на звънеца на шокова зала.

Междувременно стана ясно и че е изисквал имената на медицинския екип в „Пирогов“, за да му послужели пред здравния министър проф. Христо Хинков. Наложиха се няколко проверки и снемане на писмени показания от пироговци, които бяха пратени и на МО шефа, и на ресорната му комисия в НС, и на здравната – под председателството на проф. Костадин Ангелов. Едва, след като стана ясно, че действително Емин е превишил правата си като пациент, той обяви, че си тръгва от поста.

Пред медията ни в деня, в който „Пирогов“ публикува информация за екшъна пред противошокова зала в детското отделение на болницата, за да го помоли за коментар и да изложи собствената си версия, Мустафа Емин опита да излъже, че не става въпрос за него. И нарече казуса „клевета“. 

„Подавам оставка от позицията съветник в политическия кабинет на министър Тагарев, за да се прекрати атаката срещу него и правителството. Ще защитя името и достойнството си с доказване на истината за комуникацията ми с персонала в болница Пирогов в съда,
като съм благодарен за помощта на лекарите и сестрите и не приемам обвиненията и внушенията от постове и вътрешни проверки. „Замразявам“ участието си в Националния съвет на „Да България“ важно е проверката да бъде безпристрастна.

Благодаря на подкрепата от семейството ми, приятели, колеги и стотици български граждани, които ценят истината и човешкото достойнство и не приемат начина на моето оклеветяване.

С опита си от тази информационна атака срещу мен искам да предупредя, че този натиск ще нараства и руши доверието, ще противопоставя и провокира агресия – нека заедно се противопоставим на тази заплаха“, написа Емин във фейсбук профила си.