Васил Божков излезе от пандела

Васил Божков излезе от пандела

Софийският апелативен съд пусна бизнесмена Васил Божков под домашен арест. Изпълнението на мярката ще се следи с електронна гривна.

С аплодисменти от симпатизанти тази сутрин Васил Божков влезе в съдебната зала, където тричленен състав на Софийския апелативен съд решаваше дали да го остави в ареста.

На 26 август Градският съд постанови „задържане под стража“ за хазартния бос, който ден по-рано се върна в България. Мярката е по едното дело срещу Божков – за данъчни престъпления, свързани с хазартния му бизнес.

Още преди да стане ясно дали Васил Божков ще остане за постоянно в ареста по делото, свързано с хазартния му бизнес, Прокуратурата внесе в Софийския градски съд искане той да бъде задържан под стража по т. нар. криминални деяния.
Става дума за обвинения за убийства,  поръчителство на убийства и заплахи. Сред случаите, за които Прокуратурата го разследва, е и неуспешният атентат срещу покойния вече Алексей Петров през 2015 година.
Дали Софийският градски съд ще обсъди това искане за постоянен арест, зависи от това дали Софийският апелативен съд ще потвърди ареста му по т. нар хазартно дело. Апелативните магистрати обаче обявиха  решение за по-лека мярка за неотклонение.