Майка поръча убийството на 3-годишния й син

Майка поръча убийството на 3-годишния й син

Полицията арестува 18-годишна майка, след като се свързала с наемен убиец, който да убие 3-годишния й син, според полицията в Маями.

Властите са получили сигнал за Джазмин Паез, след като тя е попълнила формуляр на пародиен сайт, предназначен за „предотвратяване на легитимни склонения за извършване на убийства“, според клетвена декларация на полицията в Маями-Дейд.

Лицето, което управлява уебсайта, е получило заявка за услуга – да убие сина на Паес, казват от полицията, цитирани от CNN. Операторът на уебсайта се обърнал към полицията, която провери достоверността на информацията, предоставена на уебсайта.

След разследване властите арестували Паез във вторник вечерта.

18-годишният младеж е обвинен в склоняване към убийство от първа степен и в използване на комуникационно устройство за незаконна употреба от трета степен, според съдебните документи.

Паез използва фалшиво име, за да подаде искането на фалшивия уебсайт. В молбата си тя настоява  детето й да бъде отведено далеч и „евентуално да бъде убито“ възможно най-скоро, според клетвената декларация. Крайният срок, посочен за „приключване на работатата“ е бил четвъртък.

Властите проследяват Паез, използвайки IP адрес и телефонен номер, получени чрез фалшивия уебсайт, което ги отвежда до дома на бабата на 3-годишното дете. По това време детето живеело при баба си, съобщават от полицията.

Бабата потвърдила самоличността на предвидената жертва, благодарение на снимка, предоставена на уебсайта, и казала на властите, че телефонният номер принадлежи на дъщеря й.

Твърди се, че Паез се е изнесла през май, но е говорила със сина си всеки ден по телефона.

Преди арестуването на Паес детектив установява контакт с номера, предоставен на уебсайта, и разменя поредица от текстови съобщения, действайки като наетия убиец. Телефонният номер потвърдил първоначалната заявка и се съгласив да плати 3000 долара за работата, казват от полицията.

Паез е задържана и отведена за разпит в полицейското управление на Маями-Дейд, където призна, че е поръчала убийството на детето си.  Твърди се, че майката е казала на полицията, че е била в романтична връзка с човек, който не харесва, че тя има син и е скъсал с Паез поради тази причина.

Паез смятала, че като наеме наемен убиец да убие сина й, тя ще успее да възобнови връзката им, се казва в клетвената декларация.