400 пътници оцеляха при самолетна катастрофа (ВИДЕО)

400 пътници оцеляха при самолетна катастрофа (ВИДЕО)


Самолет на „Джапан Еърлайнс“ (Japan Airlines) избухна в пламъци на пистата на международното летище „Ханеда“ в Токио след предполагаем сблъсък със самолет на японската брегова охрана, съобщиха Ройтерс и Nippon TV, цитирани от БТА.

Японската брегова охрана проучва възможността своят машинен състав да е участвал в инцидента с полет 516 на „Джапан Ейрлайнс“.

Кадри на живо от японската телевизия Ен Ейч Кей (NHK) показаха пламъци, излизащи от прозорците на самолета.

Видеозапис от местна телевизия показа голям пожар, избухнал от едната страна на самолета, докато той се придвижвал по пистата. Пламъците се разрастват, достигайки крилото, преди пожарните екипи да ги потушат, съобщи Асошиейтед прес.

На кадри, излъчени от друг местен медиен канал, пътниците се виждат да напускат самолета през авариен изход, докато пожарните екипи се борят с огъня. Според ДПА, японските власти съобщиха, че всички пътници и екипажа са успели да се евакуират.

Говорител на „Джапан Еърлайнс“ потвърди, че самолетът, пристигнал от международното летище „Шин-Читосе“ на остров Хокайдо, е превозвал близо 400 пътници.

Всички писти на летище „Ханеда“ са били затворени, съобщи говорител на летището. „Ханеда“ е едно от най-натоварените летища в Япония и едно от двете основни международни летища в столицата, отбелязва АП.

Натискайки бутона изпрати вие се съгласявате със общите условия.

×

Your message was sent successfully!

×

There was an error submitting your form. Please try again.