Компания на Пригожин за горива е прехвърлена на войник

Компания на Пригожин за горива е прехвърлена на войник

Компания, доскоро собственост на загиналия през август Евгений Пригожин, която се занимава с добив на петрол в Сирия, е била прехвърлена на полицай от Санкт Петербург. Това пише руското издание „Вьорстка“, позовавайки се на базата данни на „Контур.Фокус“.

Компанията „Велада“ от 2019г. има договор за добив на нефт и газ в Сирия. Тя е била част от кръга фирми под управлението на Пригожин, но от 12 септември има нов собственик – 27-годишният Владимир Зленко, който поне до 2021 г. е работил като полицай в отдела на МВР в Приморския район на Санкт Петербург.

Предполага се, че той ще е само номинален собственик, а кой реално ще управлява сега компанията, не е известно.

След смъртта на Пригожин повечето му компании просто са обявявани в ликвидация, какъвто е примерът от началото на септември с фирмата „Палмира“ с основна дейност строителство.

„Велада“ е първата компания от бизнес империята на Пригожин, за която се знае със сигурност, че е с нов собственик, пише още „Вьорстка“.

Собственикът на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин загина при падането на частния му самолет на 23 август заедно с дясната му ръка Дмитрий Уткин и други командири на „Вагнер“. Оттогава не липсват версии за инсцениране смъртта на Пригожин, а в инстаграм се появи материал, че той се подвизава във Венецуела.