Версия: ПП издигат Минчев за премиер

Версия: ПП издигат Минчев за премиер

Предстои „Продължаваме Промяната“ да обсъдят на национален съвет други имена, различни от това на премиера в оставка Кирил Петков, за възможна кандидатура на партията при връчването на проучвателния мандат от Румен Радев.  Това заяви пред Нова тв Андрей Гюров, който е председател на парламентарната група на партията.

По думите му в ПП има много подготвени членове за поста, но каза, че неговото име не е обсъждано.“

Със сигурност Минчев е много обединителна фигура в парламента, както на партньорите ни, така и на целия парламент“, коментира той.

„Започнахме разговорите с коалиционните ни партньори още вчера, а изслушването вчера в НС ни даде възможност да намерим обща основа за правителство. В началото на седмицата имаше национален съвет на ПП с мандат за преговори, там имаше ясна заявка, но в течение на седмицата имаше промени. Сега предстои нов съвет на ПП, за да обсъдим всичко ново.“, допълни Гюров.

Депутатът от ПП уточни: „Това не е пазар за булки, не се обсъжда кой на какви условия трябва да отговаря за премиер, или да се съобразяваме с партньорите ни какво искат. Става въпрос за кауза и програма.“

„Утре следобед ще отида при президента, защото в мандата за правителство е записано името на премиера. Ще отида аз с бъдещия премиер“, допълни Гюров. Ще приемем мандата с номинацията за премиер, и ще използваме седмицата време за разговори, за да получим подкрепата от партньорите ни. Не се страхуваме от избори, имаме много добра обществена и гражданска подкрепа“, каза Гюров.