БСП иска оставката на Тагарев

БСП иска оставката на Тагарев

Оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев, поиска БСП. Във връзка с решенията на правителството за Украйна и най-вече на министъра на отбраната Тодор Тагарев за позицията му, че е готов да наруши конвенцията от Монтрьо и да се пускат кораби на НАТО в Черно море. Искаме оставката на Тагарев, той вече е вреден за България. Действията и думите му да опасни за националната сигурност. Това заяви соцлидерката Корнелия Нинова на брифинг в кулоарите на парламента.

БСП няма да подкрепи декларацията на парламента за приемане на Украйна в НАТО. Нинова даде за пример, че големите държави като САЩ и Германия имат резерви, защото това би изправило Алианса срещу Русия, което означава световна война. Нашите слагачи са по-католици и от папата.

БСП е и против проекторешението за продажбата на оборудването за АЕЦ „Белене“ на Украйна. Бързат заради Зеленски, но всъщност искат да покрият една голяма далавера, защото на площадката има оборудване за над 200 милиона, а за 600 милиона липсва, коментира соцлидерката.

Как си представят, че ще предоставят на Украйна оборудване, което изисква руски резервни части, поддръжка. Освен това става дума за оборудване за двойна употреба – имат ли разрешение от Русия тези реактори за отидат за Украйна, попита Нинова.