Борисов смаза градската десница с Мария Габриел

Борисов смаза градската десница с Мария Габриел

Борисов смаза „Промяната“ и градската десница с кандидатурата на Мария Габриел. Нямат нито един аргумент срещу нея, защото тя олицетворява всичко за което се борят. Като се започне с Гешев и се свърши с джендърството. Същевременно тя ще бъде изцяло служебен премиер на Бойко Борисов, който ще се върне начело на държавата през нея, но без да има кой да ѝ повдига въпросите за кюлчета, „Магнитски“, мафията и прочие, защото тя очевидно няма нищо общо с тях.

Освен това е била еврокомисар. Само ще припомня, че за премиери в последните години ни бяха предлагани шахматистка, продавач на шнорхели, преписвач на дипломни работи, а Кирил Петков (продавач на екстракт от кокичета) дори стана министър-председател, което удари дъното. Габриел е форматиран, европейски чиновник без никакво въображение и собствена воля. Идеална е за Борисов в днешния контекст.

Мисля, че има всички шансове да направи правителство с четиригодишен мандат, подкрепено от ДПС, БСП, ИТН, а на някакъв етап и от „Демократична България“. Мисля, че „Промяната“ приключи курса и ще изчезне, а умните и красивите ще се претопят отново в прегръдката на ГЕРБ. „Възраждане“ ще остане единствена опозиция.

Нека не забравяме, че никой в парламента няма интерес от нови избори, а най-вече България. Безумно е да се правят избори през септември, а после още едни през ноември за местна власт. Моята прогноза е, че правителство ще има сега. Продължавам да мисля, че ПП-ДБ направиха по-лошия избор. Днес можеха да са коалиционни партньори с ГЕРБ и да делят поравно порциите под стъкления поглед на Габриел. Политиката не е за профани, а всички, които се мислехме за по-умни от Борисов се оказахме глупави в политическо отношение.