Бойко се ядоса, скочи на ПП-ДБ

Бойко се ядоса, скочи на ПП-ДБ

ПП-ДБ взривяват единствената добра за държавата ситуация с цел отиване на местни избори, затова ГЕРБ започва преговори и с другите партии в 49-ото Народно събрание, това заяви Бойко Борисов. 

„Имаме сериозни резерви по програмата на ПП-ДБ, цели сектори генерират много дефицити. Същалявам за това, което говорят тези колеги, защото им напомням, че ние само с машини ги победихме категорично. И със смесено гласуване пак ги победихме категорично. Тях не ги смущава да разговарят с партии от хартиената коалиция. Ако ГЕРБ го прави това нещо, е лошо, ако са те, е добро. Техният двоен аршин продължават да го ползват в пълен обем. Освен това  фискалният резерв няма такава структура, за каквотом говорят. Проявихме отговорност – с 69 депутати да правиш правителство е нещо нечувано, а още по-нечувано е с 64 да правиш правителство. С този анонс и с това поведение, още повече с опита да ни подкупват, че щели да сложат 2 млрд. в комисия в парламента, която да финансира общините, щели да ни дадат комисии. Искам да им напомня, че когато чегъртаха ГЕРБ, на ГЕРБ не дадоха нито една комисия, така че ние с другите партии можем да направим, така че да не получат нино една комисия, ако ще играем по този начин. Така че с една дума – те взривяват единствената добра за държавата ситуация с цел отиване на местни избори. Нищо друго не ги интересува“, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че от днес започват преговори и с останалите партии в парламента. „Всички виждат зловещото състояние на държавата, продънения финансов резерв, продънените финанси, огромният дълг. Без редовно правителство държавата ще изпадне в колапс още през юни. Те си играят на правителство на малцинството“, каза Борисов.

„Коалиции няма да правим, ще приложим същата тяхна коварна хватка – правителство на малцинство само от ГЕРБ-СДС”, допълни той.

Според него Асен Василев трябва да е „пожизнен министър, за да си оправи финансите“.

„Ако отидем на кабинет на личности, той трябва да е максимум за 6 месеца. Да приеме бюджет, план за възстановяване, правните закони, каквото може да ес направи по Шенген”, каза още Бойко Борисов.

Томислав Дончев пък коментира бюджета. „Средствата в резерва теоретично са 10 млрд., но това не е съвсем така. Като се махнат някакви си разходи, ще се окаже, че националният бюджет дължи поне 1 млрд., ако не и 2 млрд.”, уточни той.