Заплаха за живота е получил зам.-министър

Заплаха за живота е получил зам.-министър

Заплаха за живота под формата на съобщения и предложение за подкуп от 500 000 лв. е получил зам.-министърът на земеделието Иван Христанов. Това съобщи премиерът Кирил Петков, а впоследствие новината бе потвърдена лично от потърпевшия.

„Да, страхувам се за живота си, аз съм работещ човек и баща на три деца. Няма да ми е приятно да работя и живея с охрана“, посочи той. На Христанов скоро ще бъде назначена държавно охранение.

„Това не е по мое желание, а по преценка на органите, които са преценили, че оперативната информация, с която разполагат, има резон да се назначат охранители“, допълни той по bTV.

Според зам.-министъра заплахата идва заради факта, че държавата е решила да си върне фитосанитарния контрол на границите, който досега осъществяваше частна фирма.

След като „Продължаваме промяната“ поеха властта в държавата, кабинетът реши, че БАБХ (Агенцията по безопасност на храните) има капацитет да извършва ветеринарно-медицинския контрол по границите, вместо това да се осъществява от частници.

Скоро ще бъде направена и модерна лаборатория при границата с Турция, завиха още от земеделското министерство. Така в държавната хазна ще влизат милиони приходи.