Слави обяви война на НоваТВ

Слави обяви война на НоваТВ

Провокиран от участието на свой представител в Нова телевизия, лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов нападна водещите на сутрешния блок на телевизията и обяви, че повече няма да гледа нейните програми, нито ще пуска свои хора да участват в предаванията ѝ. Което е негово неотменимо право.

Правят впечатление обаче недотам учтивите думи на партийния лидер, който нарича водещите „хора, които се мислят за журналисти“. Определя въпросите им към Станислав Балабанов като „внушения“. И заявява, че той не е „боксова круша“. Въпреки че се обявява за защитник на свободата на словото. Значи ли това, че ако въпросите и на други журналисти към него или представители на партията му не се харесат на Трифонов, те също ще бъдат определени като „хора, които се правят на журналисти“?

Не може да използва изрази, като този, че след изборите “краставичките вече са продадени”.

Въобще, през цялото време двамата водещи не задаваха въпроси, а правеха внушения. Внушения, които не смеят да правят срещу представители на други политически партии. А поводи – много. Например, купувани ли са депутати.

Я, че аз да не съм боксова круша за хора, които се мислят за журналисти. А всъщност са слуги.

Ако въпросните т.нар. “журналисти” имат политически пристрастия, могат да ги изразят на 2 април пред избирателните урни.

А не в предизборни интервюта, които водят.

Провокиран от цялата тази история, взех решение и изпратих писмо до главния директор на “Нова”. Прилагам писмото: