Слави: Кирил Петков е емоционален и лъже, Асен Василев е по-гъвкав

Слави: Кирил Петков е емоционален и лъже, Асен Василев е по-гъвкав

Реших да оттегля министрите на ИТН от правителството по две причини – финансовата политика в държавата и двойната политика по отношение на РС Македония.

Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в интервю за Дарик радио“, което се излъчва на живо и по партийната телевизия на ИТН 7/8 ТВ. Това е и първата изява на Трифонов, след като стана ясно, че партията се оттегля от четворната коалиция.

Аз просто съм изтеглил министри. За да се развали кабинетът трябва да има други действия и ходове. Аз не съм развалял нищо“, каза още лидерът на ИТН.

„Петков просто не спря да се опитва да ни прескача по отношение на казуса със Северна Македония. Говореше едно пред световни лидери, а тук – друго. Истината е, че просто лъжеше“, обясни още Слави Трифонов.

Слави Трифонов обясни, че при актуализацията на бюджета министерствата, за които отговаря ИТН, са били пропуснати.

„По отношение на Македония се води двойна политика – едната от МВнР, за която отговорност носи ИТН. А Весела Чернева дублира дейността на Теодора Генчовска и договаря падането на ветото с други европейски държави. Другата причина е финансова – държавата, според мен и според информацията, която имаме, е доста зле финансово“, обясни още лидерът на ИТН.

Той определи като най-големият компромис на ИТН, участието в едно правителство с БСП. „Те са част статуквото и аз съм наясно с цялата ситуация от промяната от 10 ноември 1989 г. Оттогава всичко е ясно за БСП“.

Трифонов обрисува Кирил Петков като емоционален, а Василев като гъвкав. И обрисува отношенията си с двамата съпредседатели на „Продължаваме промяната“.

„В началото Кирил Петков и Асен Василев провеждаха отделни срещи с всеки един от партньорите. Аз се запознах с Кирил Петков в студиото на телевизията 7/8, където той рекламираше пробиотик – даже така съм го записал в телефона си – „Кирил пробиотик“ (Премиерът има фирма за производство на пробиотик, направен с българската бактерия Лактобацилус булгарикус, бел. ред.).

След това президентът го назначи за министър на икономиката и се видяхме, защото той изяви желание да участва в изборите и в евентуално управление, ако ги спечелим. Предложих Асен Василев да бъде министър на еврофондовете, Петков твърдо каза, че той трябва да е на финансите. Моето разбиране е, че спечелилата партия трябва да отговаря за тези постове. След това дойдоха с Асен Василев в офиса ми в НДК и проведохме разговор за това правителство. Напрежение нямаше – те са много гъвкави, флексабилни, говорят с желание нещо да се случи. Кирил Петков е по-скоро емоционален, Асен Василев е гъвкав в посока да стане нещото, което той иска.“

„Има медии, които са много близки до Кирил Петков и Асен Василев. Нямам нищо общо с Ахмед Доган и не съм го виждал с него от много години“, категоричен беше Слави Трифонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!