Скандал! Транспортния министър: Радев е шарлатанин! Душата му е на изток!

Скандал! Транспортния министър: Радев е шарлатанин! Душата му е на изток!
Николай Събев

„Румен Радев – нито дума за истинските убийци на невинни хора. Тези в България, които твърдо застанаха в помощ на жертвите, в неговия речник се оказаха „шарлатани“. Шарлатанин си, когато вдигнеш юмрук на чужд протест, когато се преструваш на „демократ“ а душата е на друго място. На изток“.

Това публикува късно снощи транспортният министър Николай Събев по повод обръщението на президента Радев вчера.

ТВМЕДИА припомня, че Румен Радев направи извънредно послание към народа по случай Деня на труда 1 май, но отправи предимно послания, свързани с войната в Украйна и разделението сред политиците дали да се даде военна помощ за Киев.

„Да не допускаме страстите от войната да не търпим политически шарлатани да я използват за своя употреба“, заяви Радев.

„Господин Еконт, протестът започна за да защити Радев и не вие сте двигателя на протеста. Била съм там и знам,че вие и останалите липсвахте. И нека си спомним,че Радев назначи Кирчо и Кокорчо. Успяха да го заблудят, успяха да заблудят и българите“, пише Цветкова под публикацията на Събев.

ТВМЕДИА вече писа, че през последните дни врят сканали около името на Събев. Най-вече заради факта, че откакто е на този пост „Българско пощи“ излизат в нетипично дълги ваканции по празниците. Дружеството почива по няколко дни, докато на пълни обороти и с удължено работно време работи логистичната фирма „Еконт“, на която е собственик е именно Събев.

Много хора определиха това като конфликт на интереси.
„В една нормална държава този човек щеше да е разследван от прокуратурата и отдавна да не е на министерския стол“, каза преди няколко дни Борислав Цеков, доктор по Конституционно право при Българската академия на науките (БАН).