Шефът на руския Генерален щаб Герасимов – изчезна и вероятно е арестуван

Шефът на руския Генерален щаб Герасимов – изчезна и вероятно е арестуван

”Шефът на руския Генерален щаб Валерий Герасимов (на сниммката) вероятно е арестуван”, написа в. ”Ню Йорк дейли бийст”.

По данни на американската медия третият по значимост командир на въоръжените сили на страната (след президента и върховния главнокомандващ Владимир Путин и министъра на отбраната Сергей Шойгу) не се е появявал в медийното пространство от събота, когато собственикът на частната армия „Вагнер“ Евгений Пригожин вдигна бунта си.

„Последната публикация в сайта на Министерството на отбраната на Русия, в която се споменава името на Валерий Герасимов, е от 9 юни“, добави изданието от САЩ.

„Защото генералът не се е появявал дълго време, много е вероятно той да е бил арестуван във връзка с бунта на Евгений Пригожин“, изрази своето предположение медията.

Припомняме, че Сергей Суровикин, зам.-командващият руските сили в Украйна, известен с прякора си „генерал Армагедон“, когото медиите свързват с шефа на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин също изчезна от публичното пространство след бунта на частната армия.

Това породи слухове и за неговия арест. Официална информация за това обаче няма. Военни кореспонденти вече пишат, че той продължава да изпълнява задълженията си в Украйна. Кремъл не коментира информацията за предполагаемия му арест.