Рашков: Съжалявам, че нямах време да бъда по-голяма градушка над Борисов

Рашков: Съжалявам, че нямах време да бъда по-голяма градушка над Борисов

Георг Георгиев обяви бившия вътрешен министър за чадър над ПП и го подкани да си „пийне“.

Бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков (ПП) и депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев си размениха грозни думи от парламентарната трибуна, след като докладът за временната комисия за меморандума с Gemcorp бе одобрен от Народното събрание.

Георг Георгиев взе думата и обяви, че Рашков е бил „чадър“ над „Продължаваме промяната“ и че си е служил с репресивни комунистически методи. Елисавета Белобрадова от „Демократична България“ призова председателстващия Росен Желязков (ГЕРБ) да прекъсва говорещите, когато се обиждат, но веднага след това Рашков поиска да направи лично обяснение.

„Когато някой излиза тук, резили целия парламент и използва обидни изрази по отношение на колеги народни представители, бъдете така добър поне да му изключите микрофона, ако не го изгоните изцяло от парламента. Такива хора не трябва да стъпват тука въобще! Никога не съм бил чадър над когото и да било. На никого не съм целувал ръка, нито нещо друго! Съжалявам, че нямам време да бъда по-голяма градушка над лидера на ГЕРБ„.

Георг Георгиев отново взе думата за реплика, но Росен Желязков му изключи микрофона и обяви 10-минутна почивка, за да се охладят страстите в залата. „Наздраве, пийнете си, г-н Рашков! Вие – комунистът, който направи така, че държавата за осем месеца да прилича на това, на което сте свикнали!“, все пак успя да каже Георгиев преди да му спрат микрофона.