Василев предупреди ПП да внимават със Слави

Василев предупреди ПП да внимават със Слави

Отцепниците от ИТН трудно ще подкрепят нов кабинет в рамките на това народно събрание, заяви неформалният им лидер Радостин Василев, министър на младежта и спорта в оставка. „Има негативно отношение“, призна той пред bTV.

По думите му от „Продължаваме промяната“ трябва да са много внимателни, ако решат да работят отново с „Има такъв народ“. И аперила да не правят никакви споразумения и съглашения със Слави Трифонов, който за минути разтури последния кабинет.

Василев покани колежката си Виктория Василева на полиграф. Причината – тя отрича да се е виждала с премиера Кирил Петков в апартамента му.

„Уважавам я като човек и политик, но мисля, че явно е забравила за тази среща“, иронично подметна Василев. ТВМЕДИА припомня, че Василева реши да се оттегли от политиката и напусна не само формацията на Слави, но и Народното събрание.

„Имам нужда от почивка. Парламентът е много черно място. Негативната енергия ме съсипва в последните месеци. Разочарована съм и това не са моите битки. Искам да изляза в дълга почивка и да спра да се вълнувам от политика“, заяви наскоро Василева.

„Ние сме наясно, че шестимата, които напуснаха ИТН не могат да осигурят мнозинство. Ще гласуват за хубавите неща, в останалите – против“, продължи Василев.

Не изключи гражданското движение, което прави, да влезе в общи листи с ПП, но трябва да има общо решение.

Той е песимист за създаването на ново правителство. И призова ПП да не влиза в съглашение със Слави Трифонов, който ги постави на колене.