„Продължаваме промяната“ купуват и корумпират депутати!

„Продължаваме промяната“ купуват и корумпират депутати!

Цялото видео ТУК

„Най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в българския парламент“ – това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с журналисти. Борисов коментира актуалните теми от последната седмица.

По думите му в момента освен пари за отцепници, се предлагат и „колосални суми“, за да не влязат на гласуване. „Да претърпи някаква авария, да се спъне, да падне, да си ожули носа, но само да не влезе в зала“, уточни Борисов.

„Така са се вкопчили в тази власт, че въобще не забелязват какво се случва около тях. Буквално провалиха Плана за възстановяване“, каза той и допълни:

„Вчера Европейската комисия намали общата сума на безвъзмездните средства за България, над 500 милиона евро. Това е загуба на Промяната. Парите отиват в шест други икономики. Титаните на коалицията казват, че се случват и такива неща. Губят се милиарди от некадърност и безотговорност. Щяха да събират милиарди от кражби и какво ли не. Не само, че не събраха, ами точно обратното! Продължаваме да губим и готовите пари, благодарение на европейската солидарност. И като сметнете как са ги наслагали за батерии, за разни техни проектчета и сондажи, българинът дори няма да усети нещо от Плана за възстановяване. Катастрофа, но това се било случвало. Да губиш милиарди е „случвало се“, подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обърна внимание и на цената на хляба:

„Госпожа Нинова отиде да се снима с цените. Реколтата ни е прекрасна, то от само себе си би трябвало цената да падне заради новата реколта. Но пак няма да падне с 20%. Просто ще намалим събираемостта в бюджета с 20%. 1.89 лв. беше вчера хлябът”, отчете той.

Отстъпката от 25 ст. за горивата, пък, определи като подигравка, защото всъщност „се крадели по 1.20 л

„Тези хора в момента, знайно и незнайно откъде, вадят огромни пари, корумпират депутати. Един депутат има тежест около 10 000 гласа. Купуват по 10 000 гласа на ден, на час – по апартаменти, по лаборатории… И това става пред очите на умните и красивите”, заяви още той.

На този фон, обаче, по думите от опозицията са си свършили работата относно външнополитическите теми.

„Истински се надявам, че днес, въпреки езика на омразата и отвратителното поведение, което имат част от хората в Северна Македония, ще се вземе решение и на нашите съседи ще бъде даден път към Европа. Но този път го проправи опозицията в България – и с Договора за добросъседство и с решението в парламента”, посочи Борисов.

В същото време, според него, съдебната реформа на досегашната управляваща коалиция е била сведена до това да се сложи Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. „Както Петков казва – свои хора. Въобще за друго не се говори. Само как да им намерят постове. Трябваше да излязат хора от управлението, за да разберем начина, по който са водени и как се водят тези процеси”, уточни Борисов.

Коментар от него дойде и за приетата актуализация на бюджета. „Това е бюджет на опозицията. Вижте проектобюджета, наложете го на приетия бюджет и ще видите, че той е прекроен в полза на хората, на бизнеса, на полицаи, пожарникари, учители, лекари, благодарение на опозицията. Но и тогава казах, че този бюджет може да бъде изпълнен само при една консолидирана държава, мощна работа на икономиката, на бизнеса. Тогава можем да го изпълним, без да счупим държавата. Затова е необходимо спокойствие”, отчете той.