Почина вторият по богатство човек в Италия

Почина вторият по богатство човек в Италия

Собственикът на империята за очила „Луксотика” Леонардо дел Векио почина на 87 години, съобщиха медиите на Апенините. Вторият по богатство италианец си отиде заради усложнения от пневмония, която обаче не беше свързана с COVID. Милиардерът се намираше от седмици в интензивната терапия на болницата “Сан Рафаеле” в Милано.

Роденият през 1935 г. в Милано Дел Векио притежаваше 27,3 млрд.долара според последната класация на „Форбс”за 2022 г. Първи в нея в Италия е Джовани Фереро, собственикът на индустрията от хранителната промишленост „Фереро” с 36,2 млрд.долара.

Дел Векио беше президент на групировката „Есилор Луксотика”, най-голямата индустрия за производство и продажба на очила и оптични лещи в света. Има над 150 хиляди служители и над 8000 магазина по света.

Милиардерът оставя шест синове и дъщери. Първите трима са родени от брака му с Лучана Нерво, четвъртият е от втората му съпруга Николета , с която Дел Векио се разделя, и за която се жени повторно. Петият и шестият му син са родени от връзката му със Сабина Гроси, бивша инвеститорка в групата му.