Официално: Рашков поема КПКОНПИ

Официално: Рашков поема КПКОНПИ

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще оглави Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Новината беше съобщена от премиера Кирил Петков на брифинг на „Продължаваме промяната“.

По-късно вътрешният министър Рашков и даде подробности за свършеното от МВР за една година.
„Вече близо година в МВР се провеждат упорити разследвания на дейността на различни длъжностни лица от управлението на Борисов, свързано тясно с конкретни фирми, на които в противоречие със законите е било възложено изграждането на автомагистрали в нашата страна. В резултат на това по категоричен начин се установи, че на тези фирми, близки до кабинета „Борисов“, са отпускани авансово между 50%-80% от сумите, които е трябвало да бъдат изразходвани за строителство на различни пътища, включително АМ „Хемус“, заяви вътрешният министър Бойко Рашков на брифинг на „Продължаваме промяната“.

Ние установихме, че тези държавни средства не са вложени за изграждане на пътищата, в изграждането на „Хемус“. Те са изразходвани за различни нужди, като е доказано, че някои фирми са получавали по сложен път от банките, чрез създаване на кухи фирми. Използвали са безимотни хора, чрез които сумите са били теглени и получавани от определени банки и са заминали в неизвестна посока, подчерта вътрешният министър.