Не видяхме „А“ отбора на Петков, не го искаме за премиер!

Не видяхме „А“ отбора на Петков, не го искаме за премиер!

Не искаме Кирил Петков за премиер и Асен Василев за вицепремиер. Предсрочни избори не са нужни, дори са опасни в този момент – това мнение изрази депутатът от „Има такъв народ“ Ива Митева ден, след като лидерът на ИТН Станислав Трифонов обяви във видеообръщение, че партията му напуска коалицията.

Според нея трябва да се опита да се състави нов кабинет.

„Ако искахме този премиер да остане, нямаше да изтеглим министрите си. Имаме проблем в самото управление – с премиера и с вицепремиера. Затова изтегляме министрите си. Омръзна ни на коалиционните съвети да не се случва нищо”, отбеляза тя.

По думите й вероятно ИТН няма да подкрепи министрите, които Кирил Петков ще предложи на мястото на изтеглените от Слави Трифонов.

„Ако не бъдат избрани, той трябва да поиска или вот на доверие, или да му се поиска вот на недоверие, или да си подаде оставката. Може пък да си намери гласове от другаде – ДПС, ГЕРБ или „Възраждане”, уточни депутатът.

В случай че се завърти рулетката с мандатите, Митева уточни, че ИТН няма да подкрепи правителство на „Продължаваме Промяната”.

„Друг мандат с ПП не смятам, че бихме подкрепили. Ако мандатът стигне до нас, ще опитаме. Ще търсим правителство на широкото съгласие. Втори мандат на ГЕРБ също няма да подкрепим”, обясни депутатът.

Според нея е било начертано споразумение, което е нарушавано и нищо от него не е изпълнявано.

„Правителство на малцинството на ИТН не е странно, когато доверието е изчерпано, когато сме реагирали остро, когато многократно сме реагирали и не сме били чути”, каза Митева.

Тя коментира и важността на личностите, които стоят начело. „Казахме, че избираме А отбора, аз не виждам А отбора – никъде на нито един пост. Нека наистина да започнем да търсим А отбора и хората, които могат наистина да взимат решения и да се справят. И да престанем с празните приказки”, апелира Митева.