Министър Йорданова: Гешев да уведоми и българските депутати за експертизата с кюлчетата

Министър Йорданова: Гешев да уведоми и българските депутати за експертизата с кюлчетата

Правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова е информирана от медиите за резултатите от петорната експертиза на снимките с банкноти и кюлчета от спалнята на бившият премиер Бойко Борисов.

Йорданова уточни, че Министерство на правосъдието не разполага с тази експертиза, а главният прокурор Иван Гешев е уведомил конкретен депутат от Европейския парламент, но не и българските депутати.

„Това, което мога да заявя, предвид опита си като народен представители, пък и като български министър на правосъдието – очаквам главният прокурор Гешев да дължи същото уважение и ниво на информираност и спрямо български народни представители. Казвам това, защото обичайно главният прокурор отказва да информира българското Народно събрание по текущи производства“, коментира Йорданова в отговор на въпрос на БНР.

По-рано днес евродепутатът Томаш Здеховски заяви, позовавайки се на българската прокуратура, че петорна компютърна експертиза на снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и парите, заснети в резиденция „Бояна“, показва, че те са били манипулирани.