Лена се отказа на парламента

Лена се отказа на парламента

Бившата говорителка на кабинета „Петков“ Лена Бориславова се отказва от мястото си в Народното събрание, съобщи самата тя.

„Няма да бъда депутат в 49-ото Народното събрание. На мое място ще влезе изключителният специалист в сферата на националната сигурност, моят колега от листата на ПП в 24-и МИР Петър Петров. Благодаря още веднъж на всички за доверието. Вярвам, че София заслужава прозрачно и европейско управление и ще работя заедно с всички вас, за да постигнем тази цел“, пише Бориславова.

„Вчера Изпълнителният съвет на Продължаваме Промяната взе решение, че успоредно с работата в НС, другата важна задача пред нас са местните избори – именно заради ключовата роля на местната власт за подобряването на живота на хората във всяко кътче на страната. Бях номинирана да поема координационната роля в този процес и конкретно да работя за кампанията и проблемите на моя роден град София. Отговорността към тази задача e огромна – тя е определяща за посоката, в която ще се развива столицата ни след години злоупотреби и пропуснати възможности. И вярвам, че тази задача е също толкова важна за всички, които ме подкрепиха на 2 април. Затова я приемам с признателност и с цялата й отговорност“, посочва още Бориславова.

Припомняме, че Централната избирателна комисия (ЦИК) вече обяви имената на новите 240 депутати, които влизат в 49-ото Народно събрание. 

В следващия парламент ще има представители на шест партии и коалиции – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Възраждане, ДПС, БСП и ИТН.