Намериха тялото на Боби до гробищата

Намериха тялото на Боби до гробищата

Намериха тялото на изчезналия 32-годишен мъж от Батановци в река Струма, потвърдиха от кметството на града. Трупът бил в река Струма на 200 метра от гробищата

Борислав Боянов беше в неизвестност от събота, когато за последно е видян късно вечерта в града. Телефонът бил  изключен. Течеше акция по издирването му. Мъжът е открит от спасителите на Сашко  – Веселин Георгиев и Милко Михалков – момчетата от ПСС, които намериха и малкия Александър от Перник. Детето също има специални потребности и страда от аутизъм, винаги трябва да бъде с придружител, тъй като лесно губи ориентация и не може да се грижи сам за себе си. Подобна била ситуацията и с Боби Токо, както го наричали в пернишкото градче. Уви, този път акцията на доброволците не се увенча с успех и по-рано днес те забелязали трупа в реката. 

Борислав Боянов е бил с психично заболяване и неведнъж е лежал в психиатрия.

От прокуратурата в Перник съобщават, че се води досъдебно производство. Оттам припомнят, че сигнал за изчезването на мъжа е бил подаден от негови близки на 10 април.

За последен път той е бил забелязан на 8 април пред питейно заведение в Батановци във видимо нетрезво състояние. По данни на близките той е страдал от психично заболяване.

Днес около 10:30 ч.  в коритото на Струма, в района на Батановци, е било забелязано безжизнено тяло на мъж. Впоследствие местни жители са го разпознали като издирваното лице, съобщават още от прокуратурата. 

Според първоначалния оглед мъжът се е удавил преди около два дни. Няма следи от насилие.

Тялото е предадено в отделението по съдебна медицина на болница в Перник за извършване на оглед и аутопсия. Предстои извършване на съдебномедицинска експертиза за установяване на точната причина за настъпване на смъртта.

Към момента се извършват оглед на мястото и разпити на свидетели.