Присъда от 100 ч. безвъзмезден труд получи биячът от Перник

Присъда от 100 ч. безвъзмезден труд получи биячът от Перник

Прокурорският син Васил Михайлов получи присъда от 1,6 г. пробация и 100 часа безвъзмезден труд, след като се призна за виновен по дело за нанесен от него побой в Созопол през 2021 г. 

Решението е на Районния съд в Бургас, предаде бТВ. Михайлов е сключил споразумение с прокуратурата.

Говорителят на прокуратурата определи деянието като „брутално“. Васил Михайлов е обвиняем за нанасяне на средна телесна повреда. Случаят е от края на август 2021 г. в Созопол.

На алея между дискотека и бар компанията на Михайлов се сбива с друга компания.

Той самият напада двама души, като единият се опитал да защити приятеля си, но получил силен удар с юмрук лицето. А впоследствие претърпял няколко операции на носа.

Пострадалият не се яви в съда. Стана ясно, че не желае да бъде конституиран нито като частен обвинител, нито като граждански ищец. Депозирал е молба да бъде счетен като жертва със специфични нужди от защита. Съдът отхвърли молбата му.

Междувременно в понеделник Районният съд в София остави Михайлов в ареста, след като стана ясно, че непосредствено преди да бъде пуснат под домашен арест, се е сбил със затворник. 19-годишният прокурорски син е обвиняем за 8 престъпления – закана за убийство, три средни телесни повреди и две леки, както и две обвинения за хулиганство.