Костадинов за напусналата „Възраждане“ Гунчева: До снощи треперех за нея

Костадинов за напусналата „Възраждане“ Гунчева: До снощи треперех за нея
Елена Гунчева напуска „Възраждане“ заради съглашателство с ГЕРБ. Снимки: БУЛФОТО

„Бях изненадан и шокирах от това, което чух. До снощи се притеснявах за нейното физическо състояние, защото има опасност тя да остане инвалид! Пожелахме ѝ бързо оздравяване. От 31 май е в болничен. Явно целта обаче е да се отклони вниманието от друга важна тема – вдигане на ветото за Македония. Това, което тя твърди е абсурдно и не отговарят на истината. Да, може да не съм идеален, идеални хора няма…“.
Това заяви в ефира на Нова Костадинов, помолен за коментар по казуса „Гунчева“.
„Този парламент е тотално изчерпан, с действието си г-жа Гунчева му забива последния пирон. Гунчева не е цензурирана по никакъв начин от мен, просто сме ѝ правили забележки за езика, който има. Не е вярно и това, което казва – че трябва да одобрявам предварително всички речи на депутатите ни преди да излязат на трибуната в парламента. 

В личния си профил във фейсбук той добави:

„Вчера стана ясно, че се оформи нова коалиция в парламента – ПП, ДПС, ДБ и ГЕРБ. Тази коалиция прие да се вдигне ветото над преговорния процес с Македония, което днес трябва да се обсъжда в парламента. И снощи, изненадващо, една вече бивша депутатка от „Възраждане“, е изживяла катарзис по отношение на организацията и политиката ни. Мисля, че и за слепците е ясно защо се случва това”.

Това коментира лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов в личния си профил във фейсбук. Припомняме, че по-рано Елена Гунчева съобщи, че напуска Народното събрание и партията на „Възраждане”.

„Отцепленията и разцепленията хич да не плашат. Що да правим, когато сме си българи и от една обща болест страдаме – колкото капи, толкова и капитани“ – Гоце Делчев”, отбеляза той.

„Това, разбира се, няма да ни спре днес да защитим българската позиция в Народното събрание, нито ще спре Възраждане да управлява страната самостоятелно. Атаките и клеветите срещу нас ще стават все по-силни с всеки изминал ден. Което ни показва само и единствено, че сме на прав път”, добавя лидерът на „Възраждане”.