Корнелия Нинова: Трудно ще е да съберем „Промяната“ и ИТН отново

Корнелия Нинова: Трудно ще е да съберем „Промяната“ и ИТН отново

За БСП най-трудно ще е да събере „Промяната“ и ИТН отново, призна Нинова след като социалистите получиха мандата за съставяне на ново правителство от президента Румен Радев.

Това е трудното в тези разговори – партньори, които си казаха доста остри неща, минаха си в личното пространство, да намерим начин да седнем на една маса и да разговаряме за политики, за това, което ни чака. За нас приоритет е социалната политика, бяхме социален стълб в това правителство, искаме и ще останем такива, категорична бе тя.

Социалистите нямат име за премиер. Те остават на мнение, че той трябва да се излъчи от най-голямата политическа сила – „Продължаваме промяната“, стана ясно от изказването на Нинова.

БСП ще започне консултациите за ново правителство още утре и първи ще покани на разговори именно ПП. Социалистите ще настояват новият кабинет да се формира именно върху програмата, която беше изготвена за първия мандат, който „Промяната“ върна неизпълнен.

Първото, което ще направим е да поставим програмата, защото тя е обединяващото между трите партии със сигурност, но и е възможност за подновяване на досегашните отношения с партньорите ни в правителството, мотивира се Нинова.