Корнелия Нинова: Борисов създаде и крепи сглобката

Корнелия Нинова: Борисов създаде и крепи сглобката

Корнелия Нинова пусна пост в социалните мрежи, че сглобката между ГЕРБ и ПП-ДБ е създадена и се крепи от Бойко Борисов.

„Сценките, които разиграва Борисов край нямат. Поискал уж оставката на министър Тагарев. Борисов създаде и крепи сглобката. ГЕРБ гласуваха състава на Министерски съвет. Борисов крепи Тагарев, докато му иска оставката. Е, няма на света такова раздвоение на личността, за което има специален медицински термин. Номерата на Бойко са ясни. Но  има ли  още хора, които му се връзват?“, пита тя във Facebook.

Червеният лидер се връща назад във времето, когато БСП участваше в управлението и когато името на Тодор Тагарев отново е било спрягано за военен министър.

„Мога да припомня какво стана с Тагарев  и как се прави, когато ние участвахме в правителството на Петков. Стефан Янев и Петков се скараха. Янев беше отстранен като министър на отбраната. Търсеше се нов министър. Кирил Петков дойде късно вечерта на Позитано. Предложи Тагарев за министър. Отговорихме му категорично не. Опита се да ни убеждава.

Казах му: нека не си губим взаимно времето. Той няма да получи нашите гласове в парламента, ще подам моята и на министрите на БСП оставки и кабинетът пада. Кирил ме погледна невярващо.

Тогава се обърнах към един от сътрудниците на парламентарната група и поисках лист и химикалка. Щях да напиша оставките и да ги връча на премиера Петков.  Тагарев не стана министър. Поста зае Заков“.