Борисов от с.Лиляче: ПП не се съобразяват ГЕРБ

Борисов от с.Лиляче: ПП не се съобразяват ГЕРБ

Бойко Борисов пристинга в с.Лиляче, за да открие мемориалния турнир за мъже в памет на Иван Петков-Гуньо.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново заплаши, да счупи „сглобката“ заради смени във властта, които прави „Продължаваме промяната“ без да ги е съгласувала с него.

„В момента еднолично партията на промяната поголовно подменя всичко само с нейни кадри без да се коментира. Ако това е сглобката, не виждам как ще продължим да участваме“, заяви Бойко Борисов.

Това е поредната закана на Бойко Борисов да разтури правителството заради несъгласувани политически назначения от страна на „Продължаваме промяната“. Подобно напрежение имаше и около реденото на втория ешалон на властта – заместник-министрите и областните управители в края на юни.

Рокадите във властта

Той даде да се разбере, че не е доволен от смените във властта, които стават по време на парламентарната ваканция, без знанието на ГЕРБ. По думите му вътрешният министър Калин Стоянов трябва да обясни какво го е накарало да смени областни полицейски началници.

„Хубаво г-н Демерджиев (вътрешен министър в служебното правителство на Радев – бел. ред.) напада вътрешния министър. Да, той заслужава да бъде питан защо така смени и кой го накара да смени областни ръководители на полицейските структури. Защото в момента една партия – еднолично партията на промяната поголовно подменя всичко само с нейни кадри. Кое налага, без да се коментира изобщо – сменят се бордовете на Тотото, Държавната консолидационна компания и ръководствата на много други структури“, коментира Борисов.

В същото време обаче той одобрява махането на главния секретар на МВР Петър Тодоров заради несправяне с работата си. Тодоров беше назначен от президента Румен Радев по времето на служебните му правителства, но сега отказва да бъде сменен.

„Това, за което говори Демерджиев (вътрешен министър в служебното правителство на Радев – бел. ред.), тези записи и нас ни тревожи. Но в началото имаше една приказка ала-бала с президента, която услужливо я прескача. Защото този главен секретар е гласуван от Министерскя съвет, когато са били тези хора. Разбира се, че той не се справя“, каза Бойко Борисов.

Той заяви, че ГЕРБ е оставила държавата „излязла от мониторинга за организираната престъпност“.

„Забравихме за поръчковите убийства. Нулева миграция. Вече месеци наред границата не се стабилизира, упреците са ми много към управлението и чакам да мине ваканцията и на 1 септември да се видим, защото те ползват времето, като няма парламент, и поголовно навсякъде сменят хора“, каза Борисов.

Горива

Лидерът на ГЕРБ коментира и темата с цените на горивата, които започнаха да вървят нагоре в месеца, когато хората пътуват най-много. Според него цените се качват спекулативно, а на пазара има монопол.

„Притеснително е това, което става с горивата. Без никакво основание спекулативно във времето, когато хората пътуват най-много, започват да се вдигат изненадващо цените с по 30, 40, 50 стотинки и това се дължи на монопол, на слаб контрол, правителството търпи големи критики“, заяви Борисов.

„Аз считам, че тук правителството търпи големи критики, защото това са стотици милиони, източени от джобовете на българите през нафтата и бензина“, допълни той.

Строежът на скоростния път до Враца

Лидерът на ГЕРБ не остана удовлетворен от темповете, с които се модернизира пътя между Мездра и Ботевград.

„Не съм доволен от видяното. Гответе се за поне още 2 – 3 години работа по трасето от Мездра до Ботевград. Няма работници, няма машини, не се върши почти нищо“, каза Борисов.

Той предупреди, че жителите на Северозапада трябва да търсят сметка от онези, които не направиха нищо по трасето през последните 2 години. По този начин, без да споменава имена, Борисов насочи упреците към служебните правителства на Румен Радев и кабинета на Кирил Петков, които не свършиха нищо, за да има нормален път от и за Дунав мост 2.

„Подобно е положението и по останалите пътища, които започнахме. А сега обектите са 2 – 3 пъти по-скъпи от времето, когато ние ги започнахме“, допълни Борисов. Той даде за пример магистрала „Хемус“, където сега ще се вадят допълнително 600 млн. лв. за да бъде завършена.

ГЕРБ подкрепя сегашните кметове на Враца и Монтана

В навечерието на местните избори той обобщи настроенията относно кандидатите за кметове на ГЕРБ в региона.

На много места кметовете ще бъдат същите. Виждате как се промени регионът в последните години. Това коментира лидерът нас ГЕРБ Бойко Борисов във врачанското село Лиляче по повод предстоящите местни избори.

Той посочи, че кандидати за кметове на ГЕРБ за Враца и Монтана – Калин Каменов и Златко Живков, ще бъдат досегашните градоначалници, защто направеното от тях е видно.