Борис Бонев: Искаме млади нови лица, но да бъдат с 30-годишен опит

Борис Бонев: Искаме млади нови лица, но да бъдат с 30-годишен опит
Никога досега вътрешнопартийно кандидатура не е била толкова дълго време обсъждана и прозрачно направена. Защо никой не говори, че за първи път в историята на София кандидатът е обявен цели 4 месеца преди изборите, точно за да може хората да се запознаят с Васил Терзиев, да научат за приоритетите му и да му зададе всички въпроси, които го тормозят. Хем искаме да са нови лица в политиката, хем да има богат опит. Няма угодия. Зад Васил Има страхотен екип от професионалисти.

Това заяви в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ Борис Бонев от „Спаси София“.

Поводът са нападките по адрес на издигнатия за кандидат за кмет на столицата Васил Терзиев, зад когото застанаха ПП, ДБ и „Спаси София“. Критиките обаче са заради семейството му – стана ясно, че голяма част от роднините му са били част от „Държавна сигурност“.

„Той не отговаря за действията на роднините си, но изведнъж се оказва успешен милионер. Излъга, че фирмата му е започнала начисто, че няма никаква връзка с кораба-майка. Този човек е обществено неизвестен, не е заемал позиция ясно. Не е преследван за произхода си. Той не е преследван, преследвани бяха нашите родители, които нямаха право да следват в София, вземаха им жилищата. Хората са прави да нямат доверие, че тази работа не е чиста. Знаем, че в България ДС и бившата комунистическа номенклатура преобърна политическата си власт в икономическа“, посочи журналистът Даниела Горчева.

„Онези с червените куфарчета в момента са с майбаси, яхти, кичозни сватби с чалгаджийки. Мутробарок. Това, което “Телерик” и Васил са направили е най-успешната IT компания, която е създала екосистема – над 70 български компании са стартирали като служители на “Телерик”, опонира Борис Бонев.

Той отрече кандидатурата на Терзиев да е била „спусната отгоре“.

„Ясно е, че няма как преди да има съгласие върху приоритети,структура, да тръгнем да обявяваме кандидата за кмет. Вили Лилков беше кандидат за кмет. Тя също беше в последния момент“, обясни Бонев.

Един от основните приоритети е смяната на състава на Столичния инспекторат и проверка на всички сключени договори.

„Контрол липсва, договорите ги няма. Столичният инспекторат ще е една от първите ни цели“, посочи арх. Росица Николова.