Алексей Петров беше архитект на сглобката ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ

Алексей Петров беше архитект на сглобката ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ

Алексей Петров беше архитект и гарант на сглобката между ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ. Той беше запознат с генезиса на много процеси и може би беше неудобен, каза в ефира на Нова Телевизия Иван Демерджиев.

Този мотив за убийството на Алексей Петров посочи като най-възможен бившият (и служебен-бел.ред.) вътрешен министър Иван Демерджиев.

По думите му най-новото амплоа, с което се представяше Петров, беше ролята му при съставянето на последния кабинет, той сам се афишираше.

Имаше източници, които потвърждаваха, че Петров е провеждал срещи с Бойко Борисов Кирил Петков, разкри Демерджиев и допълни, че един такъв човек има изключително много информация.

В същото време спокойствието, с което е действал последните седмици и вчера- в деня на убийството му, показва, че той не е имал притеснения и е вярвал, че има закрила и от държавата. А кой има интерес да го премахне, трябва да кажат разследващите, настоя Демерджиев.

Според него е възможно убийството на Къро в ЮАР и това на Алексей Петров да са свързани и версията не е за подценяване.

Иначе „в ЮАР тече разследване, което докато бях министър се следеше стриктно“, за да се предотвратят следващи убийства, обясни Демерджиев. Какво се случва сега с разследването, не е ясно.

По думите на бившия вътрешен министър политическите действия позволяват да се случват такива показни убийства.

Алексей Петров е опитен и предпазлив, не е вярвал, че има повод и причина някой да посегне на живота му, анализира Демерджиев.

В заключение той се надява и вярва, че може да се разкрие такова убийство.