Росица Кирова от ГЕРБ е собственик на 11 кораба

Росица Кирова от ГЕРБ е собственик на 11 кораба

„Декларирам конфликт на интереси, защото аз съм собственик на пристанище и притежавам 11 плавателни съда, кораби, които извършват различна дейност“.

Това обяви изненадващо депутатката от ГЕРБ и зам.-председател на Народното събрание Росица Кирова.

Признанието дойде по време на обсъждането на промените в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата.

„Как ще издам фактура сама на себе си“, попита тя и внесе смут в залата. Законопроектът цели транспониране на евродиректива и  бе приет на първо четене.

ТВМЕДИА припомня, че Росица Кирова се прочу като лидер на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ във Видин. През 2020 г. обаче тя се качи в джипа на тогавашния премиер и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Слави Трифонов бе категоричен в решението си да изгони Кирова от ИТН и още същия ден даде изялвление, че Кирова вече не е част от формацията му.

След като бе прокудена от партията на Слави, Борисов я лансира като водач на листа от ГЕРБ, а впоследствие я издигна и до зам.-председател на НС. До този момент никой не подозираше, че Кирова е солидна бизнес дама.

„Добре, бе, как стават тия работи? Честно. Всеки път се изненадвам на поредната демонстрация на безочие. Как имаш пристанище, проблемни съдружия и политическа неопределеност, и се оказваш обикновен зам.-председател на Народното събрание.
Талант, гъвкавост, друго?! Примерът с госпожата е илюстративен. Всъщност, такива примери са довели доверието в парламента отново до онези 8%“, възмути се журналистката Миролюба Бенатова.

Снимка: БУЛФОТО