Ето го Галин, който закла жена си и детето си (СНИМКИ и ВИДЕО)

Ето го Галин, който закла жена си и детето си (СНИМКИ и ВИДЕО)

 

Галин Петров Стоянов е името на българина, който в неделя вечерта е убил по особено жесток и мъчителен начин 6-годишната си дъщеря Мария и жена си Ирина Димитрова Спасова.

Семейството живее от около 10 години в град Мостолес, на 18 км. от столицата Мадрид.

Двамата водили приличен стандарт на живот в Испания и нямали намерение скоро да се завръщат в родината – тя била добра козметичка и маникюристка в района, а той механик, научи ТВМЕДИА.

Галин Стоянов бил мил и грижовен съпруг и баща…

39-годишният мъж карал нов модел BMW, 29-годишната Ирина също шофирала луксозно возило, разказват техни познати в малкото градче. Описват ги като много кротки, добри и възпитани хора. Галин никога не повишавал тон, бил изключително мил със съпругата си и единственото си дете Мария.

Малката Мими е родена в Мостолес – там прекарала целия си съзнателен живот, въпреки, че често гостували на близки и роднини в България. Засега властите не съобщават от кой град са нашенците. Знае се само, че догодина Мария трябвало да започне училище и много се вълнувала от този факт.

Двойното убийство потресе цяла Испания и се превърна във водеща новина на криминалните хроники, показа справка на ТВМЕДИА. Спонтанни протести бяха организирани, както от граждани с будна съвест, така и от представители на общината и другите местни власти.

В мълчаливото бдение се включиха и много мъже, които се обявиха против насилието над жени и деца.

„Не можем да повярваме, че съпруг и баща е способен на такава жестокост. Никой не заслужава подобна смърт, каквато и да е причината“, плачат със сълзи жители на Мостолес. На протестите присъстваха и много майки с деца, които са били близки с Ирина и дъщеричката ѝ.

Домът на Ирина и Мария… Снимка: Pepe Gomez

Криминалистите, разследващи случая смятат, че Галин е пристъпил към варварския акт в момент на афект. Той бил съкрушен, тъй като няколко дни преди това Ирина му казала, че иска да се разделят. Той не могъл да преживее тази мисъл, грабнал ножа и нанесъл множество прорезни рани по шията и врата на жена си. Същото сторил и с детето си…

После изпратил съобщения във Viber и What’s App до свои познати и приятели, че е направил „голяма глупост“.

Притерснени, те повикали полиция на адреса, а униформените само констатирали смъртта на майката и детето, които лежали безжизнени в ликви кръв.

Галин опитал да сложи край на живота си, като се намушкал в корема и крака си. Той е откаран в болница, но състоянието му не е животозастрашаващо.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!