Ирина поискала раздяла, получила нож в шията

Ирина поискала раздяла, получила нож в шията

29-годишната Ирина Спасова е поискала да се раздели с мъжа си Галин Стоянов. Това довело до убийство от ревност, категорични са криминалистите в испанския град Мостолес, близо до Мадрид.

Младото семейство живее там от около 10 години. Дъщеричката им Мария, която трябваше да бъде ученичка в 1-ви клас догодина, също е убита по жесток начин от собствения си баща в неделя вечерта.

Фейсбук профилите на опечалените близки на Ира почерняха от жалейки, видя ТВМЕДИА. Братът на Иринка Спасова – Спас, също постави снимка на убитата си сестра и племенницата си Мими.

„Огромна трагедия! Отнети безвреме! Да почиват в мир! А убиецът да си получи заслуженото“, пишат покрусени от новината познати на семейството.

Една от последните общи снимки на Галин (със синьо-бялата тениска) и Ирина – с червената коса. В компанията на приятели. Ира била козметичка, обичала промяната и често сменяла цвета на косата си.

Безжизнените тела на Ира и Мими, както ги наричат близките им хора, са намерени от полицията късно вечерта в края на седмицата. Труповете били в локви кръв, а по телата им имало десетки прободни рани, най-вече в областта на гърдите и шията.

Галин написал съобщения на свои приятели, че е направил „голяма глупост“. След като ги заклал с нож, се опитал да се самоубие. Както в повечето подобни случаи – безуспешно.

Той се опитал да се прободе в корема и крака. Откаран е в болница, но състоянието му не е тежко.

ТВМЕДИА припомня за аналогичен случай, който потресе цяла България преди няколко години. Викторио Александров застреля жена си Дарина Министерска, а по-късно и дъщеря си – бебето Никол.

Убийствата на Дарина и малката Никол бяха извършени в края на октомври 2018 г. в столицата. Тогава младата майка бе открита в дома си простреляна, а едногодишната ѝ дъщеричка липсвала в дома. Според обвинението охранителят Викторио стрелял срещу приятелката си след скандал. Тя не искала да бъде интимна с него и той я заподозрял в изневяра. Двамата живеели на семейни начала, но се разделили. След убийството нейни близки разказваха, че охранителят я тормозел системно.

След като застрелял Дарина, Викторио взел дъщеря си и побягнал. Обикалял из столицата заедно с детето в таксиметрова кола, но когато разбрал по радиото, че полицията го издирва, охранителят хладнокръвно застрелял и бебето. Направил опит да се гръмне, но само се одраскал…

Изродът Викторио Александров застреля жена си, а малко по-късно и едногодишната си дъщеричка Никол. Опита да се самоубие, но не успя.

Междувременно властите в Испания не разкриват повече детайли около зверството в Мостолес. Местните медии отразяват най-вече протестите в града и мълчаливите бдения в памет на убитите майка и дъщеря. Повечето хора познавали семейството на Галин и Ирина.

Съседи и познати ги определят като позитивни и усмихнати млади хора, които се обичали и отглеждали детето си с любов. Това обаче се разминава с версията на разследващите, според които тя е имала причини да поиска раздяла. Въпреки това сигнали за домашно насилие не са постъпвали в полицията.

Какво се е случвало в дома им – тепърва ще се изяснява.

„Съкрушени сме. Децата ни си играеха заедно. Виждахме се почти всеки ден. Не можем да повярваме, че Галин е извършил подобно нещо!“, казва приятелка на Ира, цитирана от El Mundo.

Шестият и последен рожден ден на малката Мария. Те е убита от баща си Галин веднага, след като е отнел живота на майка ѝ.